AKTUELLT
SENASTE UTSTÄLLNING
Nordingrå konstrunda 2024        

Pingsthelg i skir grönska. Över hundra besökare i ateljén där pågående arbeten visades.

KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR
Ånge konsthall 2025

1/3 - 28/3 2025
"Landscape Singularities", Landskap utan like.  >>

Kramfors konsthall  2025   

Utställning tillsammans med
Elisabeth Gothe augusti 2025.
Arr: Kramfors konstförening. 

GESTALTNINGSUPPDRAG
Björna, Örnsköldsviks kommun 2022  

"Tidens gång" avtäcktes i samband med att det nya Björnaparken i Björna invigdes. Gestaltningsuppdrag av Örnsköldsviks kommun.  >>

 

SKISSUPPDRAG
Göteborgs stad 2023

Skissuppdrag med modell för konstnärlig gestaltning till förskolan på Biskopsgatan 8. Tre utvalda konstnärer lämnade varsitt anbud. Nära - men poängen 125 för mitt förslag "Fyra färger" var en poäng mindre än det vinnande.

Förebild var det lilla barnets teckningar, den medfödda viljan att skapa. "Fyra färger" visar vägen till barnens fyra entréer. Visuella partier upptill och taktila tillägg i barnens höjd. Kulörerna återfinns bland naturens egna, de valdes för att bli vackra accentfärger till fasaden och kan i dagligt tal förenklas till blått, gult, rött och grönt.   

Sundsvalls kommun  2023

"Trasmattan", ett skissförslag till äldreboendet Solhaga i Sundsvalls kommun. De hyperrealistiska, långsmala målningarna av en trasmatta skulle ha fått ett stillsamt, böljande uttryck, kulörer och vertikala linjer skulle ha associerat till skog. Åtta konstnärer med varsitt förslag, fyra utvalda till de fyra våningsplanen. "Bedömningsarbetet har varit svårt då alla förslag höll god konstnärlig kvalitet och var väl genomarbetade".


Kiruna kommun 2021

Utlysning om tävling för konstnärlig gestaltning till Kiruna kulturhus. Tre konstnärer fick uppdraget att göra var sitt måleribaserat skissförslag, varav mitt förslag  "Giđđa – Kevät – Vår – Spring" var ett. Foto från Kirunas konstnärsbostad.

 


SEPARATUTSTÄLLNING
Apotekshuset Konst o Kultur, Sollefteå 2021

"Filt - hemliga rum för tankar", målningar på kontursågad björkplywood.  )))


Offentliga inköp från utställningen

Region Norrbotten, Region Västernorrland, Sundsvalls kommun. År 2024 Region Jämtland-Härjedalen; "Blommig filt" till den nya vårdavdelning för palliativ vård på Östersunds sjukhus. PDF: OstersundsPosten

 

PROJEKT
Networking North 2020-2023

Bildmuseet Umeås internationella projekt för yrkesverksamma konstnärer i norra Sverige. Networking North har under några år inneburit portfoliovisningar för utländska kuratorer, föreläsningar samt ateljésamtal med någon av museets intendenter, allt via zoom på grund av pandemin. Avslutande seminarier och portfoliovisningar ägde rum på plats i Bildmuseet Umeå i november 2023. Tack till arrangörerna!
PDF: Portfolio in English 2020


HEM

Copyright © Anna Renström