AKTUELLT
Köksbordsesidens 2021

Konst Västernorrlands särskilda satsning, en form av arbetsstipendium på vardera 12500 kronor till fem kostnärer, varav jag är en. Nedslag i konstnärernas arbetsprocess. Presentationer på Instagram varsin veckodag, fredag är min, under veckorna 23, 24 och 26. Jag visar det inledande arbetet med gestaltningsuppdraget i Björna. Länk: instagram.com/konstvasternorrland/

Gestaltningsuppdrag Björna 2021 

Björna - skog, vidder och landsbygd. En "portal" till en ny generationsmötesplats. Två smäckra skivor av laminerat glas, ramar av rostfritt stål, två naturstenar som fundament. Projektledare är Nina Tenskog, uppdragsgivare Örnsköksviks kommun. Motiven i glasen blir platsspecifika för Björna. Preliminär invigning i slutet av augusti.

Pågående utställning 2021

"Filt - hemliga rum för tankar", målningar på figursågad björkplywood.

Apotekshuset Konst och kultur, Storgatan 59, Sollefteå. Öppet: tis-lör kl 11-15, ons kl 11-18.  Utställningen pågår fram till den 19 juni. Tfn: 0620-68 22 63

Max 14 stycken besökare får vistas i utställningarna åt gången. Håll avstånd, sprita händerna och stanna hemma vid sjukdomssymtom.
LÄNK till utställningen 

Open Call

Statligt Coronastöd för inköp av konst. De fyra norrländska regionerna samarbetade våren 2021 kring inköp av konst för att få en inblick i konsten i länen utanför det egna. Region Jämtland-Härjedalen och Region Norbotten köpte in ett par av mina konstverk.


Skissuppdrag Kiruna 2020

Utlysning om tävling för konstnärlig gestaltning till Kiruna kulturhus. Tre konstnärer fick uppdraget att göra varsit måleribaserat skissförslag, varav jag var en. Tävlingen vanns av en annan konstnär. Foto från Kirunas konstnärsbostad.

Networking North

Ett pågående internationellt projekt för yrkesverksamma konstnärer i norra Sverige, som arrangeras av Bildmuseet Umeå, bland annat med portfoliovisning för utländska kuratorer hösten 2020. Networking North innebär också ateljésamtal med en av bildmuseets intendenter, för mig mycket givande samtal med Brita Täljedal.


HEM

Copyright © Anna Renström 2021 · All Rights Reserved