AKTUELLT
Köksbordsesidens 2021

Konst Västernorrlands särskilda satsning, en form av arbetsstipendium på vardera 12500 kronor till fem kostnärer, varav jag var en. Nedslag i konstnärernas arbetsprocess. Presentationer på Instagram varsin veckodag i juni. Jag visade det inledande arbetet med gestaltningsuppdraget i Björna. Länk: instagram.com/konstvasternorrland/

Gestaltningsuppdrag Björna 2022 

Björna - skog, vidder och landsbygd. En "portal" till en ny park, en generationsmötesplats. Två smäckra skivor av laminerat glas, ramar av rostfritt stål, två naturstenar som fundament. Projektledare är Nina Tenskog, uppdragsgivare Örnsköksviks kommun. Motiven i glasen blir platsspecifika för Björna. 

Invigningen av parken har flyttats fram till Björnadagen 2022. Konstverket monteras och invigs vid samma tillfälle.

Senaste utställning 2021

"Filt - hemliga rum för tankar", målningar på figursågad björkplywood. Apotekshuset Konst och kultur, Sollefteå.
LÄNK till utställningen 

Offentliga konstinköp 2021

Open Call, en statlig coronasatsning. De fyra norrländska regionerna samarbetade kring inköp av konst våren 2021, för att få en inblick i konsten i länen utanför det egna. Region Jämtland-Härjedalen och Region Norbotten köpte in ett par av mina konstverk. Under utställningen "Filt - hemliga rum för tankar" gjordes även inköp av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun.


Skissuppdrag Kiruna 2021

Utlysning om tävling för konstnärlig gestaltning till Kiruna kulturhus. Tre konstnärer fick uppdraget att göra varsit måleribaserat skissförslag, varav jag var en. Tävlingen vanns av en annan konstnär. Foto från Kirunas konstnärsbostad.

Networking North

Ett pågående internationellt projekt för yrkesverksamma konstnärer i norra Sverige som arrangeras av Bildmuseet Umeå . Jag deltog i portfoliovisningen för utländska kuratorer hösten 2020 och kommer även att delta i portfoliovisningen 2021. Networking North innebär också föreläsningar och möjlighet till ateljésamtal med någon av bildmuseets intendenter, allt för att stärka ett internationellt nätverk i norra Sverige.


HEM

Copyright © Anna Renström 2021 · All Rights Reserved